Hozzávalók:
1 kg gyalult tök, 25 dkg friss, kemény paradicsom, 3 evőkanál
olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál
piros fűszerpaprika, só, csipet cukor (ízlés szerint).
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra
vágjuk, a tököt jól megsózzuk, és fél óráig hagyjuk állni. A paradicsomot
megmossuk, majd felnégyeljük. A hagymát megfonnyasztjuk a felforrósított
olajon, azután a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és ráöntünk egy
evőkanálnyi vizet. A levet eresztett tököt kissé kicsavarjuk, majd a
hagymás-paprikás olajra tesszük. Fedő alatt puhára pároljuk, végül belekeverjük
a paradicsomgerezdeket. Addig pároljuk tovább, amíg a paradicsom héja
felpenderedik. Bőven megborsozva tálaljuk.