Hozzávalók:
4 csirkecomb, 20 dkg rizs, 50 dkg kemény paradicsom, 4 gerezd
fokhagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál Zahatar fűszerkeverék (vagy fél
rész majoránna, fél rész grillfűszer) 2 evőkanál liszt, só és törött fehér bors
(ízlés szerint).
A megmosott és lecsurgatott rizst fél
órára beáztatjuk. Közben a csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, megsózzuk,
és lisztben megmártjuk. Jó nagy serpenyőben három evőkanál olajat felhevítünk,
s átsütjük rajta a csirkehús mindkét oldalát. Ezután a megtisztított és
szétzúzott fokhagyma felét, valamint a fűszerek felét rászórjuk, és annyi vizet
öntünk rá, amennyi jó bőven ellepi. A lecsurgatott rizst beleszórjuk a
serpenyőbe a hús mellé, és felforralva lefedjük. Kis lángon, éppen csak
gyöngyözve hagyjuk forrni. Addig főzzük, amíg a rizsszemek megduzzadnak és már
nincs lé alatta. Keverni közben nem szabad, csak a serpenyőt rázogatjuk. Ezután
tűzálló tálba kanalazzuk a rizst, beborítjuk a fele paradicsommal és rátesszük
sorban, egymás mellé a csirkedarabokat. Erre is rakunk paradicsomot, majd
rászórjuk az összes maradék fűszert, végül lelocsoljuk a maradék olajjal.
Előmelegített forró sütőbe rakjuk, és csak annyi ideig pirítjuk, amíg a tetején
lévő paradicsom kissé összeroskad.