2013. március 14., csütörtök

Paradicsomos rizses csirkecomb



Hozzávalók: 4 csirkecomb, 20 dkg rizs, 50 dkg kemény paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál Zahatar fűszerkeverék (vagy fél rész majoránna, fél rész grillfűszer) 2 evőkanál liszt, só és törött fehér bors (ízlés szerint).
A megmosott és lecsurgatott rizst fél órára beáztatjuk. Közben a csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, megsózzuk, és lisztben megmártjuk. Jó nagy serpenyőben három evőkanál olajat felhevítünk, s átsütjük rajta a csirkehús mindkét oldalát. Ezután a megtisztított és szétzúzott fokhagyma felét, valamint a fűszerek felét rászórjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi jó bőven ellepi. A lecsurgatott rizst beleszórjuk a serpenyőbe a hús mellé, és felforralva lefedjük. Kis lángon, éppen csak gyöngyözve hagyjuk forrni. Addig főzzük, amíg a rizsszemek megduzzadnak és már nincs lé alatta. Keverni közben nem szabad, csak a serpenyőt rázogatjuk. Ezután tűzálló tálba kanalazzuk a rizst, beborítjuk a fele paradicsommal és rátesszük sorban, egymás mellé a csirkedarabokat. Erre is rakunk paradicsomot, majd rászórjuk az összes maradék fűszert, végül lelocsoljuk a maradék olajjal. Előmelegített forró sütőbe rakjuk, és csak annyi ideig pirítjuk, amíg a tetején lévő paradicsom kissé összeroskad.