2013. március 31., vasárnap

Paradicsomos languszta (Enchilado de langosta) (előétel) Kuba



Hozzávalók: 2 tisztított főtt languszta nagy darabokra vágva, 0,5 dl salátaolaj, 2 fej apróra vágott hagyma, 2 gerezd fokhagymapép, só, bors, 2 ek. paradicsompüré, 0,5 kg hámozott, kimagozott, apróra vágott paradicsom, 2,5 dl száraz fehérbor.

Tegyük a hagymát az olajjal együtt serpenyőbe és pirítsuk üvegesre! Adjuk hozzá a sót, borsot, paradicsompürét, a langusztát, a bort. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 20 percig. Ezután tegyük hozzá a paradicsomot, pároljuk még 20 percig, vagy míg a mártás besűrűsödik. (Languszta hiányában hosszú, vékony csíkokra vágott csirkemellel szoktam készíteni. Tapasztalat szerint nem kell ennyi idő a főzéséhez, mert nagyon pépes lesz. Finom.)