Hozzávalók: 2 tisztított főtt
languszta nagy darabokra vágva, 0,5 dl salátaolaj, 2 fej apróra vágott hagyma,
2 gerezd fokhagymapép, só, bors, 2 ek. paradicsompüré, 0,5 kg hámozott,
kimagozott, apróra vágott paradicsom, 2,5 dl száraz fehérbor.
Tegyük a hagymát az olajjal
együtt serpenyőbe és pirítsuk üvegesre! Adjuk hozzá a sót, borsot,
paradicsompürét, a langusztát, a bort. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 20 percig.
Ezután tegyük hozzá a paradicsomot, pároljuk még 20 percig, vagy míg a mártás
besűrűsödik. (Languszta hiányában hosszú, vékony csíkokra vágott csirkemellel
szoktam készíteni. Tapasztalat szerint nem kell ennyi idő a főzéséhez, mert
nagyon pépes lesz. Finom.)