Hozzávalók:
50 dkg húsos, piros színű paprika, 4 db közepes nagyságú puha
paradicsom, 1 teáskanál, csípős cseresznyepaprika-krém, 5 evőkanál olívaolaj,
kevés ecet vagy citromlé, só (ízlés szerint).
Vizet forralunk. Egyenként beletesszük a
paradicsomot, hogy a héját könnyen lehúzhassuk. Azonnal kikapjuk a forró
vízből, majd meghámozzuk, és darabokra vágva turmixgép poharába tesszük.
Hozzárakjuk a megmosott, kicsumázott zöldpaprikát, amit ugyancsak
felszeletelünk, de nem kell kierezni. Hozzáöntjük az olajat, az. ecetet, a sót
és a paprikakrémet. Egy deci vízzel, addig turmixoljuk, amíg az egészből sűrű,
sima massza nem lesz. Jól zárható edényben, a hűtőszekrényben sokáig tárolható.
Igen sokrétűen lehet fogyasztani: önálló salátamártásként, például kitűnő a
falafelgombóchoz, esetleg sült zöldségeket lehet belemártogatni, sőt még
keménytojás-kockákkal is tálalható.