2013. március 14., csütörtök

Paprikamártás



Hozzávalók: 50 dkg húsos, piros színű paprika, 4 db közepes nagyságú puha paradicsom, 1 teáskanál, csípős cseresznyepaprika-krém, 5 evőkanál olívaolaj, kevés ecet vagy citromlé, só (ízlés szerint).
Vizet forralunk. Egyenként beletesszük a paradicsomot, hogy a héját könnyen lehúzhassuk. Azonnal kikapjuk a forró vízből, majd meghámozzuk, és darabokra vágva turmixgép poharába tesszük. Hozzárakjuk a megmosott, kicsumázott zöldpaprikát, amit ugyancsak felszeletelünk, de nem kell kierezni. Hozzáöntjük az olajat, az. ecetet, a sót és a paprikakrémet. Egy deci vízzel, addig turmixoljuk, amíg az egészből sűrű, sima massza nem lesz. Jól zárható edényben, a hűtőszekrényben sokáig tárolható. Igen sokrétűen lehet fogyasztani: önálló salátamártásként, például kitűnő a falafelgombóchoz, esetleg sült zöldségeket lehet belemártogatni, sőt még keménytojás-kockákkal is tálalható.