Hozzávalók:
3 db vastag húsú zöldpaprika, 4 db paradicsom, 6 dl kefir, 1
erőleveskocka, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, csipet cukor, só.
Az erőleveskockát két deci vízbe tesszük,
és addig melegítjük, amíg az feloldódik. Ezután hagyjuk kihűlni. Közben a
megmosott paprikákat kicsumázzuk, kierezzük, majd fél paprikát nagyon apró,
vékonyka csíkokra vágunk, ez lesz a leves betétje. A többi paprikát a megmosott
és héjától megfosztott paradicsommal együtt turmixgép poharába rakjuk. Ráöntjük
az erőlevest és kevés kefirt, majd pépesre zúzzuk. Ezután apránként hozzáadjuk
az összes többi nyersanyagot. Sűrű, krémszerű levesnek kell lennie. Csészékben
elosztva, a tetejére szórjuk a félretett paprikacsíkokat, és jó hidegen
tálaljuk. Vagy sárga színű paprikából, vagy zöld színűből készítsük, de ne
keverjük a két fajtát.