2013. március 14., csütörtök

Paprikaleves



Hozzávalók: 3 db vastag húsú zöldpaprika, 4 db paradicsom, 6 dl kefir, 1 erőleveskocka, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, csipet cukor, só.
Az erőleveskockát két deci vízbe tesszük, és addig melegítjük, amíg az feloldódik. Ezután hagyjuk kihűlni. Közben a megmosott paprikákat kicsumázzuk, kierezzük, majd fél paprikát nagyon apró, vékonyka csíkokra vágunk, ez lesz a leves betétje. A többi paprikát a megmosott és héjától megfosztott paradicsommal együtt turmixgép poharába rakjuk. Ráöntjük az erőlevest és kevés kefirt, majd pépesre zúzzuk. Ezután apránként hozzáadjuk az összes többi nyersanyagot. Sűrű, krémszerű levesnek kell lennie. Csészékben elosztva, a tetejére szórjuk a félretett paprikacsíkokat, és jó hidegen tálaljuk. Vagy sárga színű paprikából, vagy zöld színűből készítsük, de ne keverjük a két fajtát.