2013. március 21., csütörtök

Palotakalács Marokkó



Hozzávalók: 0,5 kg fonott kalács, 5 ek. cukor, 1 dl víz, 1 ek. méz, 1 tk. citromlé, 0,5 mk. őrölt fahéj, 3 cs. tejszínhab, 6 ek. finomra vágott pirított mogyoró, nyers (zöld) pisztácia.
Főzzünk közepes sűrűségű szirupot a vízből, 3 ek. cukorból, fahéjból, citromléből. 2 ek. cukorból készítsünk világos karamellt. Öntsük rá a szirupot, mézet, lassú tűzön főzzük 5 percig. Vágjuk ketté a kalácsot úgy, hogy az alsó része jóval vastagabb legyen. Ezt az alsót öntsük le sziruppal, hagyjuk állni 10 percig. Borítsuk be tejszínhabbal, szórjuk be mogyoróval, pisztáciával.