Hozzávalók:
1 hosszúkás, karcsú padlizsán, 2 db közepes nagyságú, ecetes
uborka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 db tojás, 5 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál
olaj, másfél dl majonéz, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só (ízlés szerint).
A megtisztított vöröshagymát apróra
vágjuk, és a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztjuk. Hagyjuk kihűlni. A
megmosott padlizsánt az előmelegített forró sütőbe tesszük, és puhára sütjük,
majd meghámozzuk és hagyjuk kihűlni. Az ecetes uborkát feldaraboljuk. A
tojásokat keményre főzzük és még melegen meghámozva, kisebb darabokra vágjuk.
Tumixgép poharába öntjük a majonézt, a fonnyasztott vöröshagymát, a darabokra
vágott padlizsánt és az összes többi anyagot. Addig keverjük, amíg az egész
egynemű, pépes masszává nem alakul. Jól zárható edénybe tesszük, és a
hűtőszekrényben alaposan lehűtjük. Pirított kenyérszeletkékre is kenhető, de
nyers salátaféléket, zöldségeket is mártogathatunk bele.