2013. március 14., csütörtök

Pácolt olajbogyó



Hozzávalók: olajbogyó, tetszés szerint, 4 dl-re számítva egy üveg ketchup, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál csípőspaprika-krém.
A ketchupot lábosba vagy serpenyőbe töltjük, hozzátesszük a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a petrezselyemzöldet, sót, törött borsot és a paprikakrémet. Párpercnyi kevergetés után az olajbogyót is beleöntjük, és kis lángon addig főzzük, amíg a mártás felére befő. Nagyon sűrű, ízes-fűszeres lesz az olajbogyó alatti krém. Hagyjuk kihűlni, majd jól zárható üvegbe rakjuk, hűtőszekrényben tároljuk. Sokáig eláll és sokrétűen használható hús mellé is, zöldség mellé is. Csak az készítse el, aki szereti az erős, markáns ízeket!