2013. március 30., szombat

Pacal Brazília



Hozzávalók: 1 kg pacal kockára vagy hosszúkásra vágva, 1 fej vöröshagyma (szeletelve), 1 fej vöröshagyma (apróra vágva), 1 evőkanál olaj vagy zsír, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 db cseresznyepaprika, apróra vágva késhegynyi őrölt köménymag, késhegynyi szárított csombor (borsikafű), só, bors, 1 kiskonzerv zsenge zöldborsó
A pacalt összekeverjük a felszeletelt vöröshagymával, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, sózzuk és kb. 3 órán át, főzzük, míg megpuhul. Az olajban vagy zsírban pároljuk meg a hagymát, fokhagymát, paprikát. Mikor a hagyma már üveges, adjuk hozzá a leszűrt pacalt, a fűszereket és pároljuk 25-30 percig.
Végül sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint adjuk hozzá a zöldborsót, melegítsük fel, és tálalhatjuk.