Hozzávalók:
1 kg pacal kockára vagy hosszúkásra vágva, 1 fej vöröshagyma (szeletelve), 1
fej vöröshagyma (apróra vágva), 1 evőkanál olaj vagy zsír, 2 gerezd fokhagyma,
2-3 db cseresznyepaprika, apróra vágva késhegynyi őrölt köménymag, késhegynyi
szárított csombor (borsikafű), só, bors, 1 kiskonzerv zsenge zöldborsó
A
pacalt összekeverjük a felszeletelt vöröshagymával, annyi vizet öntünk rá, hogy
ellepje, sózzuk és kb. 3 órán át, főzzük, míg megpuhul. Az olajban vagy zsírban
pároljuk meg a hagymát, fokhagymát, paprikát. Mikor a hagyma már üveges, adjuk
hozzá a leszűrt pacalt, a fűszereket és pároljuk 25-30 percig.
Végül
sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint adjuk hozzá a zöldborsót, melegítsük fel, és
tálalhatjuk.