Hozzávalók: 20 dkg száraz nagyszemű barnabab, 4 db keménytojás, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 teáskanálnyi citromlé, 2 gerezd fokhagyma, 4 teáskanálnyi olívaolaj, só-bors ízlés szerint.
A babot előző este beáztatjuk,
elkészítés előtt a vizet leöntjük róla és 1 liter, són szétnyomkodott
fokhagymás-sós vízben 2 és fél órán át, főzzük, amíg puha lesz. Ekkor a vizet
leöntjük róla.
Közben megterítünk.
Az asztalra leveses tányérokat
teszünk. Minden tányérba 1 kemény tojást helyezünk. Erre szedjük rá a babot, és
jól megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Adunk még hozzá 1-1 teáskanálnyi olívaolajat, 1-1 teáskanálnyi
citromlevet majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Külön edénybe az asztalra
helyezünk még gerezdekre bontott fokhagymát, citromlevet és olajat, amit - ha
szükséges - mindenki kedvére használ.
Megjegyzés: Az arabok szerint e
recept a fáraók idejéből származik.