Hozzávalók:
2 pohár liszt, másfél pohár cukor, háromnegyed pohár frissen
kipréselt narancslé, fél pohár olaj, 4 db tojás, 1 mokkáskanál só, 1 zacskó
sütőpor, 1 mokkáskanál reszelt narancshéj, a tetejére 1 narancs, fél csomag
narancszselépor.
A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a
cukor felével. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. Egy
keverőtálban lazán összekeverjük a tojáshabot a cukros sárgákkal, a
narancshéjreszelékkel, és a liszttel felváltva hozzáadott narancslével. Ezután
belevegyítjük a sütőport, a sót és az olajat. A tortaformát olajjal kikenjük,
és kevés liszttel meghintve a masszát belesimítjuk. Előmelegített forró sütőbe
tolva közepes lángon megsütjük, akár a piskótát. Közben a narancsot meghámozzuk
és felkarikázzuk, a zselét pedig a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük. A
megsült torta tetejét kirakjuk a narancskarikákkal, és a zselét ráöntjük. Ha
megdermedt, a hűtőszekrényben jól lehűtjük.