2013. március 14., csütörtök

Narancstorta



Hozzávalók: 2 pohár liszt, másfél pohár cukor, háromnegyed pohár frissen kipréselt narancslé, fél pohár olaj, 4 db tojás, 1 mokkáskanál só, 1 zacskó sütőpor, 1 mokkáskanál reszelt narancshéj, a tetejére 1 narancs, fél csomag narancszselépor.
A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukor felével. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük. Egy keverőtálban lazán összekeverjük a tojáshabot a cukros sárgákkal, a narancshéjreszelékkel, és a liszttel felváltva hozzáadott narancslével. Ezután belevegyítjük a sütőport, a sót és az olajat. A tortaformát olajjal kikenjük, és kevés liszttel meghintve a masszát belesimítjuk. Előmelegített forró sütőbe tolva közepes lángon megsütjük, akár a piskótát. Közben a narancsot meghámozzuk és felkarikázzuk, a zselét pedig a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük. A megsült torta tetejét kirakjuk a narancskarikákkal, és a zselét ráöntjük. Ha megdermedt, a hűtőszekrényben jól lehűtjük.