2013. március 14., csütörtök

Narancskrém pohárban



Hozzávalók: 4 dl tejszín, 3 nagy narancs, 1 teáskanál zselatinpor, 2 cent narancslikőr, 3 evőkanál tej, cukor (ízlés szerint).
Három deci tejszínt kemény habbá verünk, porcukorral édesítjük, és hidegre állítjuk. Egy narancs sárga héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. Egy másik narancsot úgy hámozunk meg, hogy fehér bundája is lejöjjön, majd gerezdekre vágjuk, a gerezdeket pedig kis kockákra aprítjuk. Az esetleges magokat eltávolítjuk. A zselatinra ráöntjük a tejet és feláztatjuk, majd állandó keverés közben forráspontig hevítve teljesen feloldjuk. Egy keverőtálban összeforgatjuk az édes tejszínhabot a frissen reszelt narancshéjjal, a narancslével és a narancslikőrrel, majd lazán belekeverjük a zselatint és a narancskockákat. A krémet talpas üvegkelyhekbe osztjuk, és tetszés szerint feldíszítjük a harmadik naranccsal, a maradék, habbá vert tejszínnel és ostyával. Jól behűtve rakjuk az asztalra.