Hozzávalók:
4 dl tejszín, 3 nagy narancs, 1 teáskanál zselatinpor, 2 cent
narancslikőr, 3 evőkanál tej, cukor (ízlés szerint).
Három deci tejszínt kemény habbá verünk,
porcukorral édesítjük, és hidegre állítjuk. Egy narancs sárga héját
lereszeljük, levét kicsavarjuk. Egy másik narancsot úgy hámozunk meg, hogy
fehér bundája is lejöjjön, majd gerezdekre vágjuk, a gerezdeket pedig kis
kockákra aprítjuk. Az esetleges magokat eltávolítjuk. A zselatinra ráöntjük a
tejet és feláztatjuk, majd állandó keverés közben forráspontig hevítve teljesen
feloldjuk. Egy keverőtálban összeforgatjuk az édes tejszínhabot a frissen
reszelt narancshéjjal, a narancslével és a narancslikőrrel, majd lazán
belekeverjük a zselatint és a narancskockákat. A krémet talpas üvegkelyhekbe
osztjuk, és tetszés szerint feldíszítjük a harmadik naranccsal, a maradék,
habbá vert tejszínnel és ostyával. Jól behűtve rakjuk az asztalra.