Hozzávalók:
2 nagy narancs leve, 1 teáskanál frissen reszelt narancshéj, 1
citrom leve, cukor (ízlés szerint), 1 dl narancslikőr, 1 dl száraz fehérbor.
Fél deci vízbe szórjuk a narancshéjat, és
5 percig forraljuk. Ezután leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A narancs kipréselt
levét összeöntjük a többi itallal, és ízlés szerint kevés cukorral édesítjük.
(Ne legyen édes, inkább csak pikáns!) Ezután hozzáöntjuk a narancshéjas vizet
és az egészet beöntjük jégkockatartókba. Megfagyasztjuk. Fogyasztáskor hosszú
poharakba öntünk 4-5 narancsos jégkockát, és erre öntjük az ásványvizet. A nagy
nyári melegben rendkívül üdítő, kitűnő ital, amelynek alkoholtartalma jóformán
elhanyagolható. Nyolc-tíz adag italhoz elég ez a mennyiség.