2013. március 14., csütörtök

Narancsjég-üdítő



Hozzávalók: 2 nagy narancs leve, 1 teáskanál frissen reszelt narancshéj, 1 citrom leve, cukor (ízlés szerint), 1 dl narancslikőr, 1 dl száraz fehérbor.
Fél deci vízbe szórjuk a narancshéjat, és 5 percig forraljuk. Ezután leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A narancs kipréselt levét összeöntjük a többi itallal, és ízlés szerint kevés cukorral édesítjük. (Ne legyen édes, inkább csak pikáns!) Ezután hozzáöntjuk a narancshéjas vizet és az egészet beöntjük jégkockatartókba. Megfagyasztjuk. Fogyasztáskor hosszú poharakba öntünk 4-5 narancsos jégkockát, és erre öntjük az ásványvizet. A nagy nyári melegben rendkívül üdítő, kitűnő ital, amelynek alkoholtartalma jóformán elhanyagolható. Nyolc-tíz adag italhoz elég ez a mennyiség.