2013. március 21., csütörtök

Mwanzai kakaós párolt banán (Tanzánia)



Hozzávalók: 6 hosszában kettévágott banán, 4 ek. porcukor, 0,5 dl ananászlé,* 1 ek. vaj, 1 csésze víz, 1 ek. kakaó, késhegynyi vaníliás cukor, 1 tk. banánliszt** vagy kukoricaliszt.
Az ananászlevet, vajat, 2 ek. cukrot melegítsük meg, tegyük bele a banánt. Pároljuk majdnem puhára. Tegyük kettesével kistányérra.   
Keverjük össze a kakaót, 2 ek. cukrot és lisztet kevés hideg vízzel. Forraljunk fel egy csésze vizet, keverjük bele a keveréket. Sűrűsödésig főzzük. Ha kész, öntsük a banánokra.
Melegen tálaljuk.
* Más, intenzív ízű gyümölcslével is jó. Nálunk a birs lé a nyerő.
** A szárított banánból (nálunk is kapható) készülhet: őrölve illatos banánliszt vagy forró olajban kisült csipegető. A banánliszt különösen krémek, öntetek készítéséhez és ételek habarásához is jó.