2013. március 17., vasárnap

Musztafa kedvence




Hozzávalók: 1 kg birkacomb, 16 fej apró ecetes hagyma (gyöngyhagyma), 3 db paradicsom, 5 dl húsleves, (húsleveskockából), 1 kávéskanál pirospaprika, 4 db ecetes paprika, 6 evőkanál vaj, 3 db sárgarépa, 25 dkg zöldborsó (lehet mirelit vagy konzerv is), 1/2 evőkanál kapor, 2 gerezd fokhagyma, só-bors, ízlés szerint.
A faggyútól megtisztított, jól átmosott birkacombot apró darabokra szeleteljük és kb. 15 percig állandóan forgatva a vajon megpároljuk. A vékonyra szeletelt sárgarépát adjuk hozzá először, 1-2 percig ezzel is forgatjuk. Ezután tesszük bele a meghámozott paradicsomot, a szétzúzott fokhagymát, a vékonyra szeletelt ecetes hagymát (gyöngyhagymát), az ecetes paprikát, végül a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a húsleves egyharmadát. Kb. másfél óráig főzzük úgy, hogy minden félórában öntünk rá egy kis húslevest.
Tálalás előtt finomra vágott kaporral, csípős pirospaprikával ízesítjük.