Hozzávalók:
1 nagy fej, kemény saláta, 2 db narancs, 1 db grape fruit, 3 db
tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 evőkanál olaj, csipet cukor, 1 teáskanál,
csípős mustár, ecet, só (ízlés szerint).
A salátát leveleire szedjük, megmossuk,
lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. Hűtőszekrénybe téve előhűtjük.
Közben a narancsot meghámozzuk, és kis kockákra daraboljuk. A grape fruitot
hámozás után ugyancsak gerezdjeire szedjük, az összes hártyáját levágjuk,
ezután felkockázzuk. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, és apróra vágjuk.
Salátástálba szórjuk az összes zöldséget-gyümölcsöt. A salátaléhez az olajat,
az ecetet, kevés vizet, a mustárt és a cukrot mártássá keverjük, beletesszük a
finomra metélt petrezselyemzöldet és rálocsoljuk a salátára. Jól
összeforgatjuk, és hidegen rakjuk az asztalra.