2013. március 14., csütörtök

Mimózasaláta



Hozzávalók: 1 nagy fej, kemény saláta, 2 db narancs, 1 db grape fruit, 3 db tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 evőkanál olaj, csipet cukor, 1 teáskanál, csípős mustár, ecet, só (ízlés szerint).
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. Hűtőszekrénybe téve előhűtjük. Közben a narancsot meghámozzuk, és kis kockákra daraboljuk. A grape fruitot hámozás után ugyancsak gerezdjeire szedjük, az összes hártyáját levágjuk, ezután felkockázzuk. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, és apróra vágjuk. Salátástálba szórjuk az összes zöldséget-gyümölcsöt. A salátaléhez az olajat, az ecetet, kevés vizet, a mustárt és a cukrot mártássá keverjük, beletesszük a finomra metélt petrezselyemzöldet és rálocsoljuk a salátára. Jól összeforgatjuk, és hidegen rakjuk az asztalra.