Hozzávalók: 1 kg darált birkahús,
1 evőkanál joghurt, 4 fej hagyma, 2 db tojás, 1 evőkanál petrezselyemzöld, 1
evőkanál zsemlemorzsa, 1/2 teáskanál szárított kakukkfű, 1/4 teáskanál őrölt
köménymag, 1/4 teáskanál őrölt koriander, 1/2 teáskanál erős pirospaprika,
majoránna, só, bors, ízlés szerint. 4 db zöldpaprika, 4 db paradicsom, 2 db
burgonya, 2 szelet fehérkenyér, 10 dkg lángolt kolbász, 20 dkg zöldbab.
Készítsünk elő 4 db nyársat. Két
db hagymát vágjunk karikára és tegyük félre. Két hagymát reszeljünk le, a friss
petrezselyemzöldet vágjuk apróra. A tojást, a joghurtot, a zsemlemorzsát, a
lereszelt hagymát, a petrezselyemzöldet, a fűszereket a darált hússal jól
keverjük össze. Egy óráig pihentetjük, érleljük. Majd nedves kézzel a darált
húsból kis hengereket formázunk, amelyeket megkenünk olajjal, és nyársra
tűzünk. Az egyes húshengerek közé váltakozva egy karika burgonyát, egy karika
hagymát, egy karika kolbászt, a kockára vágott, beolajozott kenyérszeletkéket
szúrunk. A nyárs a faszénparázs felett forog vagy esetleg elektromos
grillsütőben (természetesen kézzel is forgathatjuk). Amint a hús szép barnára sül,
azonnal, forrón tálaljuk. Külön tálkákon sózott paradicsomot, lehűtött, sós
vízben főtt zöldbabot, paprikát tálalunk mellé.