Csilimártás mexikói módra
Hozzávalók: 6 csípős, hegyes
száraz piros paprika, 6 nagy kimagozott paradicsom -, 2 fej hagyma apróra
vágva, 6 gerezd fokhagyma, 1 mk. szurokfű, 2 ek. finomra vágott petrezselyem,
bors, só, csipetnyi porcukor, 2 ek. salátaolaj, 1 ek. olívaolaj, 2 ek. borecet,
4 dl forró víz.
A kettévágott, csutkájától
megszabadított paprikára öntsünk forró vizet és hagyjuk 1 napig állni.
Másnap keverőgépben keverjük
simára a paradicsommal, hagymákkal együtt. Öntsük a megforrósított salátaolajba,
adjuk hozzá a szurokfüvet, petrezselymet, borsot, sót, cukrot és 0,5 dl-t a
paprikás vízből.
Pároljuk, míg elforr róla a víz.
Vegyük le a tűzről, keverjük bele
az olívaolajat, ecetet. Hagyjuk kihűlni.