2013. március 31., vasárnap

Mártások


Csilimártás mexikói módra

Hozzávalók: 6 csípős, hegyes száraz piros paprika, 6 nagy kimagozott paradicsom -, 2 fej hagyma apróra vágva, 6 gerezd fokhagyma, 1 mk. szurokfű, 2 ek. finomra vágott petrezselyem, bors, só, csipetnyi porcukor, 2 ek. salátaolaj, 1 ek. olívaolaj, 2 ek. borecet, 4 dl forró víz.
A kettévágott, csutkájától megszabadított paprikára öntsünk forró vizet és hagyjuk 1 napig állni.
Másnap keverőgépben keverjük simára a paradicsommal, hagymákkal együtt. Öntsük a megforrósított salátaolajba, adjuk hozzá a szurokfüvet, petrezselymet, borsot, sót, cukrot és 0,5 dl-t a paprikás vízből.
Pároljuk, míg elforr róla a víz.
Vegyük le a tűzről, keverjük bele az olívaolajat, ecetet. Hagyjuk kihűlni.