2013. március 14., csütörtök

Marokkói burgonyás hús



Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 40 dkg darált marhahús, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 3 db tojás, 4 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só (ízlés szerint).
Közepes nagyságú tepsit kikenünk egy evőkanál olajjal, liszttel meghintjük és félretesszük. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozva még melegen áttörjük. A darált húst és az apróra vágott vöröshagymát a maradék olajon egyszerre megfuttatjuk, majd egy pohár vizet aláöntve, a fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk. Ezután levével együtt átdaráljuk. A burgonyapépet összekeverjük két felvert tojással, megborsozzuk és megsózzuk, a felét belekenjük a tepsibe. Erre rásimítjuk a darálthúsos masszát, és betakarjuk a maradék, tojásos burgonyával. A harmadik tojással bekenjük az étel tetejét, és az előmelegített forró sütőben szép piros kérget sütünk rá. Kockákra vágva kínáljuk.