Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 40 dkg darált marhahús, 1 nagy fej vöröshagyma, 3
evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 3 db tojás, 4 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál
törött fekete bors, só (ízlés szerint).
Közepes nagyságú tepsit kikenünk egy
evőkanál olajjal, liszttel meghintjük és félretesszük. A burgonyát héjában
megfőzzük, meghámozva még melegen áttörjük. A darált húst és az apróra vágott
vöröshagymát a maradék olajon egyszerre megfuttatjuk, majd egy pohár vizet
aláöntve, a fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk.
Ezután levével együtt átdaráljuk. A burgonyapépet összekeverjük két felvert
tojással, megborsozzuk és megsózzuk, a felét belekenjük a tepsibe. Erre
rásimítjuk a darálthúsos masszát, és betakarjuk a maradék, tojásos burgonyával.
A harmadik tojással bekenjük az étel tetejét, és az előmelegített forró sütőben
szép piros kérget sütünk rá. Kockákra vágva kínáljuk.