2013. március 30., szombat

Marhanyelv mandulamártással (Lengua con almendras) Argentína



Hozzávalók: 1 db főtt marhanyelv vékonyan szeletelve, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 1 kicsi paradicsom apróra vágva, 1 ek. apróra vágott olajbogyó, 12 db mandula darálva, 1 babérlevél aprítva, 1/2 tk. aprított petrezselyem, 2,5 dl víz, melyben a nyelv főtt, 2-4 ek. zsemlemorzsa.
Pároljuk meg a fokhagymát az olajban, ha pirulni kezd, adjuk hozzá a többi hozzávalót - a zsemlemorzsa kivételével. Takarékon főzzük 10 percig. Tegyük bele a zsemlemorzsát, hogy sűrűbb legyen. A tálra rendezett nyelvre öntsük rá a mártást.
Melegen, petrezselymes, vajas burgonyával tálaljuk.