2013. március 21., csütörtök

Marhahús borsóval (Tajine) Egyiptom



Hozzávalók: 3-4 ek. olaj, 1 felaprított hagyma, 8-10 ek aprított petrezselyem, 60 dkg marhafartő 5 cm-es kockákra vágva, 1 babérlevél, 2 ek. liszt, 2 kk. só, csipet bors, 1 kk. őrölt kömény, 1 kg mirelit vagy friss zöldborsó.
Érdemes kuktában készíteni. Az olajban sárgára sütjük a hagymát, majd egy kicsit megsütjük a petrezselymet is. Hozzátesszük a húst, jól megsütjük, majd a babérlevelet, lisztet is. Amikor a liszt megbarnult, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a köményt, 4 dl vizet öntünk rá. Lefedve lassú tűzön 40-60 percig főzzük. Ha a hús puha, ráöntjük a borsót, és még 10-15 percig pároljuk.