Hozzávalók: 3-4 ek. olaj, 1
felaprított hagyma, 8-10 ek aprított petrezselyem, 60 dkg marhafartő 5 cm-es
kockákra vágva, 1 babérlevél, 2 ek. liszt, 2 kk. só, csipet bors, 1 kk. őrölt
kömény, 1 kg mirelit vagy friss zöldborsó.
Érdemes kuktában készíteni. Az
olajban sárgára sütjük a hagymát, majd egy kicsit megsütjük a petrezselymet is.
Hozzátesszük a húst, jól megsütjük, majd a babérlevelet, lisztet is. Amikor a
liszt megbarnult, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a köményt, 4 dl vizet öntünk
rá. Lefedve lassú tűzön 40-60 percig főzzük. Ha a hús puha, ráöntjük a borsót,
és még 10-15 percig pároljuk.