Hozzávalók:
4 tojás, 22 dkg cukor, 10 dkg hámozott, apróra vágott pörkölt mandula, 1 citrom
reszelt héja.
Tetejére:
15 dkg cukor, 3 tojásfehérje.
A
tojások sárgáját válasszuk el a fehérjétől (3 fehérje kell majd a tetejére).
Keverjük fehéredésig a tojássárgáját. Verjünk habbá 1 tojás fehérjét. Amikor
keményedni kezd, apránként verjük bele a 22 dkg cukrot. Ha a cukros hab kemény,
keverjük össze a sárgájával. Adjuk hozzá a citromhéjat, mandulát. Öntsük egy
sütőpapírral kibélelt 20x20 cm-es tepsibe. Langyos sütőben kb. 25 percig
sütjük, majd kivesszük a sütőből.
Közben
elkészítjük a tetejére való mázt. A cukorból és 4 ek. vízből szirupot főzünk,
amíg kanálból lecsöpögtetve szálat ereszt. Vegyük le a tűzről.
Verjük
fel kemény habbá a tojásfehérjét, keverjük össze a kihűlt sziruppal. Öntsük a
süteményre (előtte célszerű a papírt lehúzni róla), tegyük vissza a langyos
sütőbe.
Addig
süssük, míg teteje aranybarna lesz.