2013. március 14., csütörtök

Makarónisaláta



Hozzávalók: 20 dkg makaróni, 20 dkg baromfifelvágott, 4 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál olaj, 1 teáskanál, csípős paprikakrém, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ecet, só (ízlés szerint).
A tésztát darabokra törjük és forrásban lévő sós vízbe téve, a szokásos módon megfőzzük, majd meleg vízzel leöblítve két evőkanál olajjal összekeverjük. Közben a felvágottat makaróni vastagságú csíkokra metéljük. A maradék olajat összekeverjük az ecettel, a törött borssal, sóval, a megtisztított és zúzott fokhagymával valamint a paprikakrémmel, végül egy-két evőkanál vizet adunk hozzá. Ezt az öntetet rálocsoljuk a főtt tésztára, és jól összekeverjük a felvágottal együtt. Salátástálban szépen elrendezzük, és salátalevelekkel feldíszítjük. Jól behűtve tesszük az asztalra.