Hozzávalók:
20 dkg makaróni, 20 dkg baromfifelvágott, 4 gerezd fokhagyma, 5
evőkanál olaj, 1 teáskanál, csípős paprikakrém, 1 mokkáskanál törött fekete
bors, ecet, só (ízlés szerint).
A tésztát darabokra törjük és forrásban
lévő sós vízbe téve, a szokásos módon megfőzzük, majd meleg vízzel leöblítve
két evőkanál olajjal összekeverjük. Közben a felvágottat makaróni vastagságú
csíkokra metéljük. A maradék olajat összekeverjük az ecettel, a törött borssal,
sóval, a megtisztított és zúzott fokhagymával valamint a paprikakrémmel, végül
egy-két evőkanál vizet adunk hozzá. Ezt az öntetet rálocsoljuk a főtt tésztára,
és jól összekeverjük a felvágottal együtt. Salátástálban szépen elrendezzük, és
salátalevelekkel feldíszítjük. Jól behűtve tesszük az asztalra.