2013. március 14., csütörtök

Majonézes ikra



Hozzávalók: 25 dkg pontyikra, 1 dl majonéz, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött bors, só (ízlés szerint).
A lehártyázott ikrát, egy pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk úgy, hogy szűrőkanálba rakjuk az ikrát, így valóban egy pillanat alatt kiemelhetjük a vízből. Hagyjuk kihűlni. Ezután nagyon óvatosan, hogy az ikraszemek ne törjenek össze, belekeverjük a majonézbe. Hozzáadjuk a megtisztított és összezúzott fokhagymát, megsózzuk és megborsozzuk. Lehetőleg jól záródó edénybe rakjuk, mert erős illata "elbódítja" a hűtőszekrényben lévő összes élelmiszert! Friss barchesszal (mákos kalács) fogyasztható, de egyéb édeskés kalácsfélével vagy péksüteménnyel is nagyon finom.