Hozzávalók: 20 deka finomliszt,
15 deka vaj vagy margarin, csipetnyi só.
A hozzávalókat negyed deci hideg
vízzel összegyúrjuk, és cipót formázva belőle, meglisztezett folpackba
csomagolva legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakára jégbe hűtjük.
Másnap lisztezett deszkán rudakat sodrunk belőle, majd akkora darabokra vágjuk,
hogy két tenyerünk között összegömbölygetve diónyi golyókat kapjunk. Nem túl
közel egymáshoz tepsire ültetjük, és a közepüket ujjunkkal benyomjuk. Öt deka
diót három deka cukorral összedarálunk, és csipetnyi fahéjjal ízesítjük. A
tészták üregébe halmozzuk, és a forró (200 fokos, gázsütő: 6. fokozat) sütőbe tolva
15 percig sütjük. Ez alatt, hét deka cukorból 1-2 evőkanál vízzel sűrű szirupot
főzünk, és a tésztát úgy locsolgatjuk meg vele, hogy a dióra jusson, de a
peremét is érje, mert csak ez édesíti. A tepsit a forró sütőbe visszatoljuk, és
addig sütjük, míg a cukor karamellé nem válik a tetején. Még langyosan a
tepsiről fejtsük le, különben törik!