Hozzávalók:
60 dkg morzsolt csemegekukorica (mirelit vagy konzerv), 2 csokor
friss kapor, 1 citrom leve, 1 mokkáskanál törött fehérbors, 4 evőkanál olaj
(lehetőleg salátaolaj), só (ízlés szerint).
A még fagyos kukoricát gyengén sózott,
forrásban lévő vízbe rakjuk. Az újraforrástól számított öt-hét percig főzzük,
majd leszűrjük. A citromlevet összekeverjük az olajjal, sóval, fehér borssal,
és hozzákeverjük a nagyon finomra metélt zöld kaprot. A még meleg kukoricára
ráöntjük a kapros öntetet, és jól összekeverjük a salátát. Csak ha teljesen
kihűlt, akkor fedjük le, és a hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük. (Ha
konzerv kukoricából készítjük, akkor azt csak le kell szűrni, és azonnal
összekeverni a kapros öntettel.)