2013. március 14., csütörtök

Kukoricasaláta



Hozzávalók: 60 dkg morzsolt csemegekukorica (mirelit vagy konzerv), 2 csokor friss kapor, 1 citrom leve, 1 mokkáskanál törött fehérbors, 4 evőkanál olaj (lehetőleg salátaolaj), só (ízlés szerint).
A még fagyos kukoricát gyengén sózott, forrásban lévő vízbe rakjuk. Az újraforrástól számított öt-hét percig főzzük, majd leszűrjük. A citromlevet összekeverjük az olajjal, sóval, fehér borssal, és hozzákeverjük a nagyon finomra metélt zöld kaprot. A még meleg kukoricára ráöntjük a kapros öntetet, és jól összekeverjük a salátát. Csak ha teljesen kihűlt, akkor fedjük le, és a hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük. (Ha konzerv kukoricából készítjük, akkor azt csak le kell szűrni, és azonnal összekeverni a kapros öntettel.)