2013. március 18., hétfő

Krumplis omlett




Hozzávalók: 4 db burgonya, 3 evőkanál vaj, 4 evőkanál olaj, 4 db tojás, 4 csomó újhagyma (vagy 2 fej hagyma) 2 evőkanálnyi petrezselyemzöld, só, bors, őrölt szerecsendió ízlés szerint.
Főzzük meg a burgonyát, hámozzuk meg és törjük össze pürévé. Közben keverjünk hozzá egy evőkanálnyi vajat, ettől krémszerű lesz. A tojásokat verjük fel, tegyük bele a vékonyra vágott, a maradék vajban puhára párolt hagymát és lassan keverjük össze a krumplipürével, majd ízlés szerint ízesítsük szerecsendióval, sóval, borssal.
Egy palacsintasütőben felforrósítjuk az olajat, és annyi krumplis omlettet sütünk, ahány tojásból készült. Szép világosra sütjük, melegen tálaljuk. A tetejét finomra vágott petrezselyemmel díszítjük.