Hozzávalók 4 személyre: 1 kg krumpli, 2 cső
kukorica, 2 db csirkemell, 1 db avokádó, 1 csokor petrezselyem, 1 pohár tejföl,
5 dkg capribogyó, só, őrölt fehérbors.
Elkészítése: A forrásban lévő vízbe
beletesszük a főtt csirkehúst, a feldarabolt kukoricacsövet, a burgonyát,
megszórjuk fehérborssal, sóval, szárított vagy friss gvaszkával (lehet
petrezselyem is) és összekeverjük. 2 órát lassú tűzön addig főzzük, míg a
krumpli teljesen szétfő. Tálalás: A sűrű lét a kukoricadarabokkal tányérra
szedjük. A hozzávalókat mindenki saját maga teszi a tányérjára. (apróra vágott
avokádó, tejföl, capribogyó, csirkehús) vörösborral tálaljuk.