2013. március 30., szombat

Krumplileves (Ajiaco de santa fereno) Kolumbia



Hozzávalók 4 személyre: 1 kg krumpli, 2 cső kukorica, 2 db csirkemell, 1 db avokádó, 1 csokor petrezselyem, 1 pohár tejföl, 5 dkg capribogyó, só, őrölt fehérbors.
Elkészítése: A forrásban lévő vízbe beletesszük a főtt csirkehúst, a feldarabolt kukoricacsövet, a burgonyát, megszórjuk fehérborssal, sóval, szárított vagy friss gvaszkával (lehet petrezselyem is) és összekeverjük. 2 órát lassú tűzön addig főzzük, míg a krumpli teljesen szétfő. Tálalás: A sűrű lét a kukoricadarabokkal tányérra szedjük. A hozzávalókat mindenki saját maga teszi a tányérjára. (apróra vágott avokádó, tejföl, capribogyó, csirkehús) vörösborral tálaljuk.