2013. március 18., hétfő

Kosari



Hozzávalók: 2 csésze rizs, 2 csésze lencse, 20 dkg makaróni, 2 fej hagyma, 4 db paradicsom, 1 evőkanál olaj, só-bors-, paprika, ízlés szerint
A lencsét megtisztítjuk, megmossuk és enyhén sós vízben feltesszük főni. A több, váltott vízben átmosott rizst is megfőzzük, gyengén sós, borsos vízben. A makarónit enyhén sós vízben kifőzzük, levét alaposan lecsurgatjuk.
Természetesen mindhármat külön-külön edényben főzzük meg, mert mindegyiknek más a főzési ideje! (Kezdőknek)
A vékony karikákra szeletelt hagymát olajban üvegesre pároljuk, félretesszük.
Ma minden megfőtt, az egészet rétegesen egy cseréptálba halmozzuk: alul legyen a rizs, azon a lencse majd a makaróni, végül a párolt hagyma.
Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk ízlés szerint, s a tetejére paradicsomszeleteket teszünk, ezzel díszítjük.
Megjegyzés: Különösen az egyiptomi falvakban nagyon népszerű, majdhogynem népi étel.