Hozzávalók: 2 csésze rizs, 2
csésze lencse, 20 dkg makaróni, 2 fej hagyma, 4 db paradicsom, 1 evőkanál olaj,
só-bors-, paprika, ízlés szerint
A lencsét megtisztítjuk,
megmossuk és enyhén sós vízben feltesszük főni. A több, váltott vízben átmosott
rizst is megfőzzük, gyengén sós, borsos vízben. A makarónit enyhén sós vízben
kifőzzük, levét alaposan lecsurgatjuk.
Természetesen mindhármat
külön-külön edényben főzzük meg, mert mindegyiknek más a főzési ideje! (Kezdőknek)
A vékony karikákra szeletelt
hagymát olajban üvegesre pároljuk, félretesszük.
Ma minden megfőtt, az egészet
rétegesen egy cseréptálba halmozzuk: alul legyen a rizs, azon a lencse majd a
makaróni, végül a párolt hagyma.
Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk ízlés
szerint, s a tetejére paradicsomszeleteket teszünk, ezzel díszítjük.
Megjegyzés: Különösen az
egyiptomi falvakban nagyon népszerű, majdhogynem népi étel.