Hozzávalók: 12 db fogoly, 20 dkg
vaj, 1 cs. aprított mogyoróhagyma, 3-4 fokhagyma, 1 tk. őrölt fehér bors, só,
12 szőlőlevél, 3 dl madeirabor, vagy édes tokaji szamorodni, 1 ek. citromlé,
0,5 dl tejszín, 2 kk. tejföl.
Forrósítsuk meg a vajat akkora
serpenyőben, amiben elférnek a madarak, pirítsuk arany barnára. Ha kész,
szedjük ki, sózzuk, borsozzuk kívül-belül, csavarjuk szőlőlevélbe külön-külön.
Pirítsuk üvegesre a vajban a hagymákat, öntsük bele a bort. Tegyük bele a
foglyokat, lassú tűzön, lefedve pároljuk puhára. Piramisszerűen tegyük
melegített tálra, rakjuk körül párolt rizzsel. Keverjük össze a pecsenyelével a
tejszínt, tejfölt. Melegített tálkában kínáljuk.