Hozzávalók:
A tésztához 50 dkg sima búzaliszt, 15 dkg baromfizsír vagy olaj,
fél dl bor, 1 dkg élesztő, 1 evőkanál porcukor, 1 mokkáskanál só. A töltelékhez
25 dkg mák, 5 evőkanál méz, 1 dl bor, 10 dkg mazsola, ízlés szerint kevés
cukor, fél citrom reszelt héja és kicsavart leve. A tetejére 1 tojás.
A tésztát ugyanúgy készítjük, mint a
flódni tésztáját, de a cipót csak egy, jó nagy lappá nyújtjuk. 12 cm-es
kockákra vágjuk, majd a közepére egy csíkban rákenjük a tölteléket, és
összecsavarva sütőlemezre rakjuk. Félórai kelesztés után a tetejét felvert
tojással megkenjük. Villával hullámosra nyomkodjuk és előmelegített forró
sütőbe téve, közepes lángon megsütjük. A töltelékhez a mákot és a mézet lábosba
rakjuk, ráöntjük az összes folyadékot, beleszórjuk a reszelt citromhéjat, és
egyetlen pillanatig forraljuk. Ezután a tűzről lehúzva, belekeverjük a
leszárazott mazsolát. Ha kihűlt, rákenjük a tésztára.