Hozzávalók: 2, 25 kg kukorica,
száraz banán- vagy kukoricalevél, só.
A megmosott kukoricát áztassuk 3
napig hideg vízben. Öntsük le róla a vizet, mossuk meg újra és zúzzuk finom
lisztessé. Erjesszük 3 napig. Osszuk 3 felé a masszát. Forraljunk fel 1,25 l
vizet. A massza 1/3-át hosszú nyelű fakanállal keverjük el a forrásban lévő
vízben. Időnként kevés vizet hozzáadva, lassú tűzön főzzük 45 percig. Vegyük le
a tűzről, keverjük el a nyerssel. Sózzuk meg, hagyjuk kissé kihűlni. Készítsünk
belőle közepes gombócokat, csavarjuk külön-külön banán- vagy kukoricalevélbe.
Tegyük lábasba egymás mellé, öntsünk rá annyi forró vizet, hogy ellepje. Lassú
tűzön főzzük 1 óráig, időnként adjunk hozzá kevés vizet. Ha kész, öntsük le a
vizet. Magában vagy húsételhez tálaljuk.