Hozzávalók: 3 ek. olaj, 1 gerezd
fokhagymapép, 2 tk. paradicsompüré, 1 csipet szurokfű, 0,5 tk. borecet, só, 6
főtt tojás, 4 csésze főtt rizs, 1 ek. olaj, 6 fejes saláta levél, 6 egyforma,
forró vízzel kiöblített teáscsésze.
Tegyük a fazékba a 3 ek. olajat,
fokhagymát, paradicsompürét, szurokfüvet, ecetet, sót, 6 ek. forró vizet. Lassú
tűzön pároljuk, míg felére fő. Öntsünk a mártásból minden csészébe, ezután
tegyünk mindegyikbe 2 ek. rizst, állítsunk a közepébe 1-1 tojást a csúcsos
végével lefelé, majd rakjuk a tojások köré a megmaradt rizst, és körös-körül
nyomkodjuk le. Helyezzük forró vízzel félig telt tepsibe a csészéket, fedjük le
egy másik tepsivel, és forró sütőben pároljuk 10 percig. Ha kész, tegyük a
salátaleveleket lapos tányérokba, és vigyázva borítsuk rájuk a rizses tojást.
Adhatunk mellé paradicsomsalátát vagy ketchupot.