Hozzávalók: 3 kis újtök héjastól,
ujjnyi vastag karikákra szelve, só, liszt, olaj a sütéshez, 1 ek. olaj, 2 felaprított vöröshagyma, csipet
őrölt koriander, 0,5 mk. kakukkfű, 1 késhegynyi bors, só, 2 hámozott,
kimagozott paradicsom apróra vágva, 0,5 kg darált bárány- vagy marhahús, 1 tk.
finomra vágott kapor.
Sózzuk meg a tököt, hagyjuk állni
10 percig. Töröljük meg, majd a karikák mindkét oldalát mártsuk lisztbe. Süssük
ki bő olajban aranysárgára. Az 1 ek. olajban pirítsuk üvegesre a hagymát.
Tegyük bele a koriandert, kakukkfüvet, kaprot, borsot, sót, paradicsomot, húst.
Pirítsuk 10 percig. Béleljünk ki egy tűzálló edényt 1 sor tökkel, tegyünk rá
húst, rá tököt, stb. A tetejére tök kerüljön.
Mártás: készítsünk vajból,
lisztből világos rántást. Kis adagokban öntsük hozzá tejet. Lassan, kevergetve
sűrítsük be, sózzuk meg és öntsük a tökre. Közepesen meleg sütőben kb. 35
percig süssük a tököt.