Hozzávalók: 2 közepes, szeletekre
vágott padlizsán, só, felkarikázva 1 nagy hagyma, 4 db vastag karikákra vágott
krumpli, olaj a sütéshez, 3 karikára vágott paradicsom, 0,5 dl olaj, 0,5 kg kétszer
átdarált hús, 1/4 tk. majoránna, 1/2 mk. őrölt fehér bors, 1 késhegynyi
kakukkfű.
Mártás: 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 2
dl tej, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.
Készítsünk világos rántást a
lisztből, vajból, kis adagokban öntsük hozzá a tejet. Lassú tűzön, kevergetve
sűrítsük be. Sózzuk. A padlizsánt sózzuk meg és hagyjuk állni 30 percig.
Forró, bő olajban süssük ki félig
a krumplit. A 0,5 dl olajban pirítsuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a húst,
majoránnát, borsot, kakukkfüvet, sót. Pirítsuk 10 percig. Tegyünk tűzálló
tepsibe váltakozva 1-1 sor padlizsánt, húst, burgonyát, paradicsomot. Minden
sort öntsünk le mártással. A tetejére paradicsom kerüljön.
Fedjük be a tepsit, közepes meleg
sütőben süssük 40 percig.