Hozzávalók: 1/2 kg birkanyak, 4
fej hagyma, 4 evőkanál búzadara, 1 kis doboz paradicsom-sűrítmény, 1
teáskanálnyi bármilyen ételízesítő (mondjuk vegeta), 1 fej karalábé, 4 db sárgarépa,
4 db fehérrépa, 1/2 fej zeller, bors, harissza (paprika), só, mentalevél ízlés
szerint.
A megtisztított, apróra vágott
hagymát olajon, kevés vízzel pépessé párolunk. A birkanyakat a zsírtól,
faggyútól megtisztítva (ecetes vízben kiáztatva) majd jól megborsozva az apróra
vágott hagymára tesszük és megpároljuk. A hozzávaló zöldségeket közben
lereszeljük. A húshoz adjuk a reszelt zöldséget, a paradicsompürét, a
búzadarát, a fűszereket s felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Sűrűre
főzve, forrón tálaljuk.