2013. március 18., hétfő

Kabil birkahúsleves




Hozzávalók: 1/2 kg birkanyak, 4 fej hagyma, 4 evőkanál búzadara, 1 kis doboz paradicsom-sűrítmény, 1 teáskanálnyi bármilyen ételízesítő (mondjuk vegeta), 1 fej karalábé, 4 db sárgarépa, 4 db fehérrépa, 1/2 fej zeller, bors, harissza (paprika), só, mentalevél ízlés szerint.
A megtisztított, apróra vágott hagymát olajon, kevés vízzel pépessé párolunk. A birkanyakat a zsírtól, faggyútól megtisztítva (ecetes vízben kiáztatva) majd jól megborsozva az apróra vágott hagymára tesszük és megpároljuk. A hozzávaló zöldségeket közben lereszeljük. A húshoz adjuk a reszelt zöldséget, a paradicsompürét, a búzadarát, a fűszereket s felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Sűrűre főzve, forrón tálaljuk.