2013. március 14., csütörtök

Jeruzsálemi articsóka



Hozzávalók: 8 articsóka (konzerv), 1 citrom leve, 1 mokkáskanál frissen reszelt citromhéj, 1 teáskanál mustár, 4 evőkanál olívaolaj, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csokor snidling, só (ízlés szerint).
A konzervdobozból kibontott articsókát lecsöpögtetjük, és egy szép tálra helyezzük. A mártáshoz a citromlevet elkeverjük az olajjal, sóval, borssal, citromhéjjal, és a nagyon apróra vágott, megmosott snidlinggel. A mártást a tálra, az articsókák alá öntjük és befedve, a hűtőszekrényben alaposan lehűtjük. A mártásba mártogatva fogyasztjuk. (Ha valamilyen csoda folytán sikerülne friss articsókát kapnunk, akkor megtisztítjuk, sóval, pár szem kardamómi maggal és citromlével ízesített vízben majdnem puhára főzzük, és a lében hagyjuk kihűlni. Ezután leszűrjük, és ugyanúgy készítjük, mint a konzerv articsókát.) Articsóka helyett kelbimbót is használhatunk.