2013. március 30., szombat

Jegeskávé Brazília



Hozzávalók: 4, 5 dl erős kávé, 1,5 dl forrásban lévő víz, 8 dkg reszelt csokoládé, 4,5 dl tej, ízlés szerint cukor, 6 púpozott ek. tejszínhab, 1 ek. reszelt csokoládé.
Tegyük a forrásban lévő vízbe a 8 dkg csokoládét, ízlés szerint cukrot. Lassú tűzön, fakanállal kevergetve addig főzzük, míg a csoki elolvad. Tegyük keverőbe a kávéval, tejjel együtt. Keverjük habosra, hűtsük jól le - lehetőleg mélyhűtőben. Tálalás előtt keverjük jól össze, öntsük hűtött, hosszú, fehér (?) poharakba.
Tegyünk a tetejére 1-1 ek. tejszínhabot, szórjuk be reszelt csokoládéval.