Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szívek nélkül), 4 tojás, 4 gerezd fokhagyma, 2
evőkanál olaj, 1 teáskanál majoránna, 1 evőkanál mustár, 1 teáskanál piros
fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só (ízlés szerint), 1 narancs
a díszítéshez.
A szétszedett csirkemájakat az olajon
lepirítjuk, majd fűszerezzük a megtisztított és zúzott fokhagymával, sóval,
borssal, pirospaprikával, majoránnával és a mustárral. Hagyjuk kihűlni. Közben
a tojásokat keményre főzzük, és melegen meghámozva kis kockákra vágjuk. A
kihűlt csirkemájakat ledaráljuk és összekeverjük a keménytojás-kockákkal. Egy
kuglófformát folpack fóliával kibélelünk, majd belenyomkodjuk a májas masszát.
Ha teljesen kihűlt, akkor a tetejét is befedjük, és a hűtőszekrényben legalább
egy napig dermesztjük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, a fóliát óvatosan
lehúzzuk róla, és meghámozott narancskarikákkal díszítve tesszük az asztalra.