Mexikói csokoládépuncs
Hozzávalók 4 személyre: 2-3 dl
habtejszín, 7,5 dkg keserű csokoládé, 0,5 l tej, 4 db tojás, 1-2 cl keserű
likőr (Bitter vagy Unicum), 5 evőkanál víz, őrölt fahéj.
Elkészítés: Egy edényben
összekeverünk 1,25 dl tejszínt, fél liter tejet, 7,5 dkg keserűcsokoládét apró
darabokra tördelve és egy kevés keserű likőrt. Állandóan kevergetve, hogy a csokoládé
egyenletesen olvadjon, felmelegítjük, és simára keverjük. Fölverjük a 4 tojást
5 evőkanál vízzel, és a forró folyadékhoz adjuk, közben folyamatosan keverjük,
hogy össze ne csomósodjon. Habosra főzzük, csészékbe öntjük, tetejét
tejszínhabbal díszítjük és fahéjjal megszórva tálaljuk.
Mexikói kávé
Hozzávalók: 2 dl presszókávé, 4
cl csokoládélikőr, 1 dl tejszín, 2 dkg porcukor, őrölt fahéj, reszelt
szerecsendió
Elkészítése: A tejszínt
porcukorral, parányi fahéjjal és szerecsendióval kemény habbá verjük. A
csokoládélikőrrel ízesített kávét a csészékbe töltjük, majd rátesszük az
ízesített tejszínhabot. Tálaláskor kevés őrölt fahéjjal hintjük meg.