2013. március 31., vasárnap

Ital


Mexikói csokoládépuncs

Hozzávalók 4 személyre: 2-3 dl habtejszín, 7,5 dkg keserű csokoládé, 0,5 l tej, 4 db tojás, 1-2 cl keserű likőr (Bitter vagy Unicum), 5 evőkanál víz, őrölt fahéj.
Elkészítés: Egy edényben összekeverünk 1,25 dl tejszínt, fél liter tejet, 7,5 dkg keserűcsokoládét apró darabokra tördelve és egy kevés keserű likőrt. Állandóan kevergetve, hogy a csokoládé egyenletesen olvadjon, felmelegítjük, és simára keverjük. Fölverjük a 4 tojást 5 evőkanál vízzel, és a forró folyadékhoz adjuk, közben folyamatosan keverjük, hogy össze ne csomósodjon. Habosra főzzük, csészékbe öntjük, tetejét tejszínhabbal díszítjük és fahéjjal megszórva tálaljuk.

Mexikói kávé

Hozzávalók: 2 dl presszókávé, 4 cl csokoládélikőr, 1 dl tejszín, 2 dkg porcukor, őrölt fahéj, reszelt szerecsendió
Elkészítése: A tejszínt porcukorral, parányi fahéjjal és szerecsendióval kemény habbá verjük. A csokoládélikőrrel ízesített kávét a csészékbe töltjük, majd rátesszük az ízesített tejszínhabot. Tálaláskor kevés őrölt fahéjjal hintjük meg.