15 dkg vaj a sütéshez, 1 kacsa, 6
részre vágva, 0,5 mk. bors, só, 2 ek. vaj, 1 reszelt hagyma, késhegynyi
kurkuma, 20 dkg darált dió, 3 ek. gránátalmapüré, 1 ek. citromlé, 0,5 l víz, 1
tk. ételízesítő, 1 tk. porcukor, bors, só.
Sózzuk, borsozzuk be a
kacsadarabokat, tegyük serpenyőbe a 15 dkg vajjal, lassú tűzön süssük, míg
megpuhul és barnára sül.
Pirítsuk üvegesre 2 ek. vajban a
hagymát. Tegyük bele a kurkumát, gránátalmapürét, ételízesítőt, cukrot, borsot,
sót. Lassú tűzön, kevergetve főzzük 5-6 percig, míg besűrűsödik.
Tegyük a mártásba a kacsát és
pároljuk még 20-25 percig.
Rizzsel tálaljuk.