2013. március 17., vasárnap

Iraki töltött paprika 1.




Hozzávalók: 8 db zöldpaprika, 1 evőkanál petrezselyemzöld, 3 evőkanál olaj, 5 dl húsleves (kockából is lehet), ízlés szerint só-bors, 1/2 pohár joghurt.
A töltelékhez: 20 dkg darált hús, 5 dkg rizs, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál vörösbor, 1 evőkanál kapor, 2 kávéskanál petrezselyemzöld, 1 fej vöröshagyma
A paprikát kicsumázzuk, ereit kivágjuk, megmossuk. Forró, sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Megtöltjük az előre elkészített töltelékkel.
A töltelék készítése: A vékonyra felszeletelt hagymát olajon megpirítjuk, majd rátesszük a rizst és felöntjük egy kevés húslevessel. Addig pároljuk, amíg a leves el nem főtt. Ezután összekeverjük a darált hússal, a finomra vágott kaporral és a petrezselyemzölddel, s még kb. 5 percig főzzük.
A megtöltött paprikákat egy jénai tálban egymás mellé helyezzük. Az edény aljára előzőleg öntünk kb. 3 kanálnyi olajat, majd a paprikákat leöntjük a maradék húslevessel. Lassú tűzön, takaréklángon még kb. 40 percig főzzük.
Tálaláskor személyenként 2 kanál joghurttal ízesítjük és meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.