Hozzávalók: 8 db zöldpaprika, 1
evőkanál petrezselyemzöld, 3 evőkanál olaj, 5 dl húsleves (kockából is lehet),
ízlés szerint só-bors, 1/2 pohár joghurt.
A töltelékhez: 20 dkg darált hús,
5 dkg rizs, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál vörösbor, 1 evőkanál kapor, 2
kávéskanál petrezselyemzöld, 1 fej vöröshagyma
A paprikát kicsumázzuk, ereit
kivágjuk, megmossuk. Forró, sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük.
Megtöltjük az előre elkészített töltelékkel.
A töltelék készítése: A vékonyra
felszeletelt hagymát olajon megpirítjuk, majd rátesszük a rizst és felöntjük
egy kevés húslevessel. Addig pároljuk, amíg a leves el nem főtt. Ezután
összekeverjük a darált hússal, a finomra vágott kaporral és a
petrezselyemzölddel, s még kb. 5 percig főzzük.
A megtöltött paprikákat egy jénai
tálban egymás mellé helyezzük. Az edény aljára előzőleg öntünk kb. 3 kanálnyi
olajat, majd a paprikákat leöntjük a maradék húslevessel. Lassú tűzön,
takaréklángon még kb. 40 percig főzzük.
Tálaláskor személyenként 2 kanál
joghurttal ízesítjük és meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.