2013. március 30., szombat

Hideg paradicsommártás Argentína



Hozzávalók: 2 ek. olaj, 3 gerezd fokhagyma, 5 ek. apróra vágott hagyma, 0,5 kg hámozott, kimagozott paradicsom, 1 hámozott alma, 3 ek. paradicsompüré, 1 tk. szurokfű, 1 mk. őrölt bors, só, 1 tk. porcukor, 1 babérlevél, 1 ek. finomra vágott zellerlevél, 1 tk. citromlé, 1 szem cseresznyepaprika magostól.
Vajon 5 percig pároljuk a hagymákat. Tegyük hozzá az összes hozzávalót. Lassú tűzön, lefedve pároljuk, míg elfő a leve. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Jól keverjük, törjük össze, tegyük hűtőbe.
Azonnali fogyasztásra való.