Hozzávalók:
1 kg tengeri hal, 5 evőkanál olaj, 10 gerezd fokhagyma, 2 fej
vöröshagyma, 4 evőkanál paradicsompüré, fél citrom leve, csípős paprikakrém,
só, köménymag (ízlés szerint).
A halat szeletekre vágjuk. Jól megsózzuk,
citromlével megöntözzük, és fél óráig hagyjuk állni. Közben egy jókora
serpenyőben a finomra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon megfuttatjuk,
majd a paradicsompürét és a megtisztított, zúzott fokhagymát is beletéve, egy
percig pirítjuk. Ezután másfél deci vízzel felöntjük és fedő alatt, gyakori
kevergetés közben, masszává főzzük. A halszeleteket beletéve meghintjük
köménymaggal, és fedő alatt, kis lángon, a serpenyő gyakori rázogatásával
puhára pároljuk.