Hozzávalók:
8 szelet pontyfilé, 5-6 paradicsom, 5 evőkanál olaj, 5 gerezd
fokhagyma, 4 fej vöröshagyma, 1 citrom, só és törött fekete bors (ízlés
szerint).
A megtisztított és vékonyra karikázott
vöröshagymát 4 evőkanál olajon fedő alatt üvegesre pároljuk, majd belekeverjük
a zúzott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és akkora tepsire terítjük,
amekkorába egymás mellé belefér a nyolc szelet. A filéket megsózzuk,
citromlével megöntözzük. A hagymára karikázzuk a paradicsomot, majd elosztjuk
rajta a pontyfiléket. A tepsit befedjük, és előmelegített forró sütőbe toljuk.
Körülbelül huszonöt percnyi párolás után a fedőt levesszük a tetejéről, és
addig pirítjuk, amíg a felesleges lé elsül alóla. Tálaláskor a hagymát a
tetejére halmozzuk. Sült paradicsom a hozzáillő köret. (Bármilyen szálka
nélküli halból nagyon finom.)