Hozzávalók: 75 dkg friss, vegyes gyümölcs, (bármilyen lehet) 1 liter narancslé, 5 dkg zselatinpor, cukor (ízlés szerint)
A gyümölcsöt tisztítás után feldaraboljuk
jellegének megfelelően és kimagozzuk. Hűtőszekrényben alaposan lehűtjük. Közben
a zselatint lábosba szórjuk, ráöntjük a narancslevet és annyi cukrot, hogy ne
túl édes, csak kellemesen pikáns maradjon. Jól elkeverjük, majd kis lángon,
folytonos keverés közben forráspontig hevítjük, de nem forraljuk fel. Talpas
poharakat előkészítünk, rétegenként megrakjuk a különféle gyümölcsökkel, majd a
levet ráöntjük és megdermesztjük. Másik módszer szerint egy őzgerincformát kibélelünk
folpack fóliával, ebbe rakjuk bele a gyümölcsöket és a levet ráöntve, ugyancsak
megdermesztjük. Tálalás előtt a formából kiborítjuk és a folpackot lehúzva
róla, tetszés szerint felszeleteljük.