2013. március 14., csütörtök

Gyümölcszselé



Hozzávalók: 75 dkg friss, vegyes gyümölcs, (bármilyen lehet) 1 liter narancslé, 5 dkg zselatinpor, cukor (ízlés szerint)
A gyümölcsöt tisztítás után feldaraboljuk jellegének megfelelően és kimagozzuk. Hűtőszekrényben alaposan lehűtjük. Közben a zselatint lábosba szórjuk, ráöntjük a narancslevet és annyi cukrot, hogy ne túl édes, csak kellemesen pikáns maradjon. Jól elkeverjük, majd kis lángon, folytonos keverés közben forráspontig hevítjük, de nem forraljuk fel. Talpas poharakat előkészítünk, rétegenként megrakjuk a különféle gyümölcsökkel, majd a levet ráöntjük és megdermesztjük. Másik módszer szerint egy őzgerincformát kibélelünk folpack fóliával, ebbe rakjuk bele a gyümölcsöket és a levet ráöntve, ugyancsak megdermesztjük. Tálalás előtt a formából kiborítjuk és a folpackot lehúzva róla, tetszés szerint felszeleteljük.