2013. március 14., csütörtök

Gyümölcskosárkák



Hozzávalók: A tésztához 1 egész tojás, 10 dkg porcukor, 30 dkg búzaliszt, 20 dkg sütőmargarin, 1 mokkáskanál só. A krémhez fél zacskó vaníliás pudingpor, 2 dl víz, 2 tojás sárgája, 1 zacskó vaníliás cukor, ízlés szerint méz, 30 dkg-nyi apróra vágott gyümölcs, lehetőleg többfajta, 2 dl tetszés szerinti világos, szűrt gyümölcslé, 1 teáskanál zselatin.
A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, majd a kinyújtott tésztát mélyedésekkel ellátott tepsibe rakjuk oly módon, hogy a kosárkaformákat kibéleljük a tésztával. Világosra sütjük, közben elkészítjük a krémet és a zselét. A pudingport a vízzel, a mézzel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd langyosra hűtve turmixgépben a tojássárgákkal habos, egynemű masszát keverünk belőle. A zselatinport a gyümölcslében elkeverjük, és forráspontig melegítjük. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt krémmel megtöltjük a kis kosárkákat, mindegyiket megrakjuk különféle gyümölcsdarabokkal, majd a zselét ráöntjük. A hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.