Hozzávalók:
A tésztához 1 egész tojás, 10 dkg porcukor, 30 dkg búzaliszt, 20
dkg sütőmargarin, 1 mokkáskanál só. A krémhez fél zacskó vaníliás pudingpor, 2
dl víz, 2 tojás sárgája, 1 zacskó vaníliás cukor, ízlés szerint méz, 30 dkg-nyi
apróra vágott gyümölcs, lehetőleg többfajta, 2 dl tetszés szerinti világos,
szűrt gyümölcslé, 1 teáskanál zselatin.
A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk,
majd a kinyújtott tésztát mélyedésekkel ellátott tepsibe rakjuk oly módon, hogy
a kosárkaformákat kibéleljük a tésztával. Világosra sütjük, közben elkészítjük
a krémet és a zselét. A pudingport a vízzel, a mézzel és a vaníliás cukorral
sűrűre főzzük, majd langyosra hűtve turmixgépben a tojássárgákkal habos,
egynemű masszát keverünk belőle. A zselatinport a gyümölcslében elkeverjük, és forráspontig
melegítjük. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt krémmel megtöltjük a kis kosárkákat,
mindegyiket megrakjuk különféle gyümölcsdarabokkal, majd a zselét ráöntjük. A
hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.