2013. március 14., csütörtök

Gombasaláta



Hozzávalók: 50 dkg apró szemű sampinyon gomba, 25 dkg apró csemege uborka, 15 dkg levétől lecsurgatott marinált paradicsompaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 4 evőkanál olaj, ecet, cukor, só (ízlés szerint).
A gombát megtisztítjuk homokos szárától, és váltott vízben gondosan, szűrőben megmossuk. Ha a gombafejek nagyok, akkor kis kockákra vágjuk. Ecetes-sós vizet forralunk, amelybe beleöntjük a gombát, és az újraforrástól számított hét-nyolc percig főzzük. Az ecetes lében hagyjuk kihűlni. Közben a csemege uborkát is apróra daraboljuk, meghintjük törött borssal és csipet porcukorral, majd a leszűrt gombát hozzákeverjük. Az olajjal leöntjük és a marinált, csíkokra vágott paradicsompaprikát is hozzátéve, jól átkeverjük az egészet. Lefedve betesszük a hűtőszekrénybe, és legalább két órán keresztül érleljük.