Hozzávalók:
50 dkg apró szemű sampinyon gomba, 25 dkg apró csemege uborka, 15
dkg levétől lecsurgatott marinált paradicsompaprika, 1 mokkáskanál törött
fekete bors, 4 evőkanál olaj, ecet, cukor, só (ízlés szerint).
A gombát megtisztítjuk homokos szárától,
és váltott vízben gondosan, szűrőben megmossuk. Ha a gombafejek nagyok, akkor
kis kockákra vágjuk. Ecetes-sós vizet forralunk, amelybe beleöntjük a gombát,
és az újraforrástól számított hét-nyolc percig főzzük. Az ecetes lében hagyjuk
kihűlni. Közben a csemege uborkát is apróra daraboljuk, meghintjük törött
borssal és csipet porcukorral, majd a leszűrt gombát hozzákeverjük. Az olajjal
leöntjük és a marinált, csíkokra vágott paradicsompaprikát is hozzátéve, jól
átkeverjük az egészet. Lefedve betesszük a hűtőszekrénybe, és legalább két órán
keresztül érleljük.