A tésztához: 20 dkg liszt, 5 ek.
porcukor, 5 tojás, 3,5 dl tej, só, 4 banán, földimogyoró- vagy salátaolaj a
sütéshez.
A többihez: 2 ek. porcukor, 1 tk.
őrölt fahéj, 3 banán, 1 tk. citromlé, 2 tojásfehérje kemény habja.
Keverjük össze a lisztet, 5 ek.
porcukrot, 5 tojást. Villával nyomkodjuk szét a banánt, keverjük el jól a
tejjel, öntsük a lisztes masszához. A szokásos módon, kissé vastagabb palacsintákat
süssünk. Szitán törjük át a többi banánt, a tojásfehérje kivételével keverjük
össze a többivel. Kenjük be a palacsintákat, fektessük egymásra kivajazott
tűzálló tálon. Tegyük rá a habot, közepesen meleg sütőben addig süssük, míg
megpirul a teteje (kb. 15 perc).
Forrón tálaljuk.
(Fantasztikusan finom - a habba 1
cs. vaníliás cukrot, a krémbe 1 ek. rumot szoktam tenni. Ajánlom!)