Hozzávalók:
2 csésze csicseriborsó, 2 csésze víz, 1 fej vöröshagyma, 2 tojás,
2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 evőkanál
apróra vágott korianderzöld (helyette 1 mokkáskanál őrölt koriandermag), 1
teáskanál római kömény (vagy konyhakömény), 1 mokkáskanál törött fekete bors,
só (ízlés szerint), olaj (a sütéshez).
A csicseriborsót előző este beáztatjuk,
másnap vízben megfőzzük, majd leszűrve hagyjuk kihűlni. Közben a vöröshagymát
és a fokhagymát megtisztítjuk. A főtt borsót és a hagymákat egy húsdarálón
ledaráljuk, és az egészet belerakjuk a fűszerekkel együtt egy turmixpohárba.
Ráöntjük a vizet, és addig keverjük, amíg sűrű, pépszerű massza nem lesz
belőle. Ha kihűlt, beledolgozzuk a tojást, és nedves kézzel diónyi gömböket
formálunk belőle. Forró olajban szép aranybarnára sütjük. A felesleges olajat
lecsurgatjuk és salátákkal, pitával (lepénnyel) tálaljuk.